Toen Anntonia Porsild in december 2019 de eerste Thaise was die de Miss Supranational kroon won, was de eerste vraag die haar werd gesteld hoe ze haar titel zou willen gebruiken. De 23-jarige studente antwoordde dat ze graag mensen wou helpen. Het was vóór de pandemie en zonder te weten dat ze geen regeringsjaar zou hebben zoals dat van haar voogangsters. Terwijl het ‘nieuwe normaal’ het haar onmogelijk maakt om te genieten van alle kansen die de titel met zich meebrengt, zoals het bezoeken
van landen over de hele wereld en het bijwonen van glamoureuze evenementen, heeft dit de Deens-Thaise schoonheid er niet van weerhouden te doen wat ze hoopte te doen in de eerste plaats.

Porsild (23) nam deel aan een reeks gemeenschapsactiviteiten sinds haar land de Covid-19-beperkingen heeft versoepeld. De meesten van hen draaiden om het bijzondere doel om te voorzien in de basisbehoeften van degenen die het het hardst nodig hebben. Sprekend over hoe haar betrokkenheid bij deze activiteiten begon, legt ze uit dat ze was uitgenodigd door Missverkiezingfanpagina’s die titelhouders van verschillende organisaties wilden verenigen om te helpen in deze uitdagende tijd.
Sindsdien ondernam Porsild actie alleen of sloeg ze de handen in elkaar met enkele andere Missen om maaltijden en basisbehoeften te bezorgen aan gezinnen die zwaar zijn getroffen door de pandemie.

Na de eerste activiteit zei Porsild meteen dat het niet alleen was wat ze zou moeten doen, maar ook wat ze zou willen doen. “Mijn familie heeft me opgevoed om het belang van teruggeven te begrijpen en ik heb altijd geprobeerd te helpen waar ik kan. De afgelopen weken ben ik me er zoveel meer van bewust geworden dat kleine vriendelijke daden een echte impact hebben. Door de basisbehoeften te brengen aan mensen die het nodig hebben, sta ik ten dienste van mijn land en het is belangrijker dan ooit dat we allemaal doen wat we kunnen”.

“Sommige activiteiten vonden plaats buiten Bangkok en op het platteland van Thailand, waar je je buitengewoon bewust wordt van hoe hard mensen zijn getroffen. Het is ook in deze gebieden waar ik meer dan 200 maaltijden uitdeelde. Dit heeft mijn geest geopend voor wat de samenleving mist, vooral in grote steden waar we vaak niet lang genoeg stilstaan bij het feit hoeveel mensen er worden uitgesloten. Ik heb echt begrepen wat we kunnen worden als we leren wat onzelfzuchtiger te worden”, vervolgt Porsild.

Porsild probeert mensen te bereiken die vaak uitgesloten zijn en heeft verschillende gebieden en gemeenschappen bezocht. Samen met enkele van haar collega Missen bezocht ze mensen met een aangetast immuunsysteem in een bekend gebied van Bangkok en ook leden van de moslimgemeenschap buiten de stad bij hen thuis om hen van basisbehoeften te voorzien. “Als er geen camera’s zijn en mensen zien dat je daadwerkelijk naar ze toe gaat omdat je om ze geeft en je wilt helpen, is de persoonlijke connectie die je maakt ongelooflijk dankbaar en hartverwarmend”.

De huidige missie van Porsild is om te helpen met een geldinzamelingsveiling voor een weeshuis voor kinderen waarmee ze al samenwerkte voor haar kroning tot Miss Supranational. Gevraagd naar haar grootste les van dit alles, legt ze uit: ‘Vriendelijkheid is zo gemakkelijk en moeiteloos te geven. Ook al heb ik vaak het gevoel dat ik alleen kleine dingen doe, je bereikt een punt waarop je het perspectief leert begrijpen. Wat ik aan het doen ben lijkt misschien klein, maar het kan ongetwijfeld een positieve invloed hebben op iemands leven. Dit is wat ik wil doen. Zonder aarzeling, overal en altijd, wil ik gaan helpen waar ik kan. “

Een TOP Miss is zo veel meer dan een oppervlakkige “Glitter & Glamour girl”. Ze heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in onze maatschappij en in omstandigheden zoals deze pandemie zet ze zich ook in voor haar medemens. Kortom: BIG RESPECT voor Anntonia Porsild! Ze is een voorbeeld voor haar generatie.

Een reactie achterlaten