Gerhard Parzutka von Lipinski, organisator van Miss & Mister Supranational, heeft vandaag aangekondigd dat beide verkiezingen worden uitgesteld. De 12e editie van Miss Supranational en de 5e editie van Mister Supranational vinden normaalgezien plaats in december en worden nu dus verplaatst naar 2021.

Dit is de officiële mededeling:

“Onze wedstrijden houden tijdens een wereldwijde pandemie was voor ons nooit een optie. We zijn niet bereid om dit risico te nemen en we vinden 2020 niet het moment voor een internationaal evenement met zoveel deelnemende landen. Onze eerste prioriteit is de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze deelnemers, daarom was het een gemakkelijke beslissing. De komende maanden zullen we de situatie in de wereld evalueren en met onze omroeppartner overleggen om de beste datum voor onze volgende wedstrijden vast te stellen. Ik wil herhalen dat we sterker dan ooit zullen zijn als we er zeker van zijn dat het mogelijk is om gemakkelijk en veilig te reizen en dat het gastland ook veilig is, ”zei Parzutka von Lipinski.

De regerende Miss Supranational, Anntonia Porsild uit Thailand en Mister Supranational, Nate Crnkovich uit de Verenigde Staten, blijven de officiële ambassadeurs van de organisatie, aangezien hun regeerperiode zal worden verlengd tot de volgende wedstrijden. “We hebben het geluk dat we twee uitzonderlijke titelhouders hebben die vriendelijk en begripvol waren in dit moeilijke jaar. Ik denk dat ze een langere regeerperiode verdienen en we hopen ze meer kansen te geven als de wereld stabieler wordt ‘, aldus Parzutka von Lipinski.

Anntonia Porsild en Andre Sleigh

“Aangezien sommige kandidaten al zijn geselecteerd en er de komende maanden nog meer zullen worden gekozen, zullen we de extra tijd gebruiken om het traject van elke deelnemer in de aanloop naar de volgende Miss en Mister Supranational titels meer dan ooit te belichten en te laten zien. Ik hoop dat wanneer onze volgende wedstrijden beginnen, onze Supra-fans een duidelijke kennis en inzicht hebben van de ambities van elke kandidaat en hoe ze anderen willen inspireren, ” voegde Ceative Director, Andre Sleigh, toe.

Missitems schrijft al maanden dat het niet correct is om een verkiezing koste wat het kost te laten doorgaan in de huidige omstandigheden. De enige correcte en respectvolle beslissing ten opzichte van de kandidates, national directors, sponsors en regerende Top 3 is dan ook de verkiezing te annuleren of te verschuiven naar 2021. Nadat Miss International en Miss World eerder al aankondigden dat de volgende editie er pas komt in het najaar 2021 heeft Miss Supranational dus ook deze wijze beslissing gemaakt. In België wordt de kandidate voor Miss Supranational sinds vorig jaar geselecteerd tijdens Belgium’s Most Amazing Women, een concept van Katia Maes en Jean-Marie Vandecasteele, waarbij er geen sms voting, sponsoring of verplichte kaartenverkoop is!

Een reactie achterlaten