De achtste en laatste aflevering van dit seizoen van ‘Die huis’ eindigt morgenavond. Voormalig Miss België, model en covergirl Véronique De Kock is er te gast. Naar de buitenwereld heeft Véronique De Kock de reputatie koel en zelfzeker te zijn. Berekend en gesloten. Het lijkt of ze een muur rond zich heeft opgetrokken. “Ze hebben dat imagogewijs gecreëerd in de media. Ik zeg niets, ik doe niets en toch sta ik in de boekskes. Hallo!” Slaagt Eric Goens er in om in deze aflevering van ‘Die Huis’ de muur te slopen, en de echte Véronique te leren kennen?

(Foto: VRT)

Van bij het begin raakt Eric een gevoelige snaar. De familie. Tot haar achtste werd Véronique opgevoed door haar grootouders. Als tiener was er de (over)beschermende en gesloten cocon die haar ouders voor haar hadden voorzien. “Mijn ouders waren heel protectionistisch, niet buiten spelen op straat, want stel dat er eens een auto stopt en je kidnapt. Heel bang. Ik was een beschermde scheet.”

(Foto: VRT)

Dat beschermde meisje wordt op haar 15e ontdekt als model en wint de ene mannequinwedstrijd na de andere. Haar papa vindt de modellenwereld maar niks voor zijn dochter, maar Véronique houdt van de aandacht. “Je moet er niks voor kunnen en je wint dat. Ik vond dat echt leuk om te doen.”

(Foto: VRT)

Ze wordt Miss Antwerpen en wint in 1995, op haar 18e, de Miss België verkiezing. Met het kroontje van Miss België trekt ze naar de Miss World verkiezing in Zuid-Afrika. Het schuchtere tienermeisje met het schooluniform en de paardenstaart trekt de meest glamoureuze baljurken aan en siert het podium. Het contrast kan niet groter zijn. De leefwerelden kunnen niet verder uit elkaar liggen. De poorten van de wereld gaan open en meteen ook de ogen van Véronique. “Ik had nog nooit een jongen gezien voor mijn 17e of 18e. Ik was echt een seut. Ik heb later mijn schade wel ingehaald.”

Op haar 21e trouwt Veronique met François Xavier Nieberding, een huwelijk dat na twee jaar strandt. In Zuid -Afrika vertrouwt Véronique aan Eric toe dat ze opnieuw de liefde heeft gevonden en dat ze trouwplannen heeft. Véronique sierde tal van covers, is het gezicht van verschillende luxemerken, model, presentatrice, omroepster. Maar achter de lach van de cover schuilde vaak een heel ander verhaal. Nu heeft Veronique twee gezonde zonen, maar een reeks miskramen gingen er aan vooraf, vertelt ze aan Eric in “Die Huis”.

(Foto: VRT)


‘Die Huis’: morgenavond 18 december om 20.40 uur op Eén.

Geef een reactie