Enkele weken geleden werd de 26-jarige Matthias De Roover uit Lokeren nog verkozen tot Mister Gay Belgium 2019. Afgelopen week kreeg hij de kans om ook te strijden voor de titel van Mister Gay Europe 2019.

De Roover werd zaterdagavond op het hoofdpodium van de Pride in Keulen in aanwezigheid van enkele duizende LGBT’ers uitgeroepen tot 1e Runner up. Alexander Petrov (31) uit Bulgarije werd verkozen tot de nieuwe Mr Gay Europe en de Duitse Marcel Danner (30) behaalde een 3de plaats.

De kandidaten werden onderworpen aan heel wat proeven en traden tijdens enkele workshops met elkaar, journalisten en politici in debat. Matthias wil zelf als actieve voetballer tijdens zijn komende regeringsjaar als Mister Gay Belgium en 1e Ereheer Mister Gay Europe 2019 het thema ‘sport en diversiteit’ op de agenda plaatsen, want ook Internationaal is er nog veel werk aan de algemene acceptatie van LGBT+ atleten, topsporters en rolmodellen. Binnen het diversiteitsluik wil hij verder de focus leggen op diversiteit en gelijkheid op de werkvloer.

Geef een reactie