Jaarlijks gaat de Mister Gay Belgium-organisatie op zoek naar een nieuwe ambassadeur voor en van de LGBT+ community. Door de Corona pandemie moest de MGB-finale in 2020 2 keer worden uitgesteld. Op 17 oktober werd tijdens een bruisend gala in het Antwerpse theater Elckerlyc dan toch een nieuwe Mister verkozen. Joren Houtevels ging met de titel lopen.

Organisator Bram Bierkens: “Zijn regeerperiode zal nu voor langer zijn dan één jaar want door het COVID-19 virus zal er helaas in mei 2021 geen finale plaatsvinden. De nieuwe editie zal pas opgestart worden in januari 2022. Natuurlijk blijft de organisatie en onze huidige Mister Gay Joren Houtevels zich ondertussen ten volle inzetten omdat we in deze moeilijke tijden het welzijn van de LGBT-gemeenschap niet mogen vergeten. Zeker nu is er nood aan extra zichtbaarheid en support. Vele holebi’s en transgenders voelen zich eenzaam of worstelen nog meer met hun gevoelens”.

Op een nieuwe Mister Gay Belgium-editie voorstelling met daarin alweer sterke en gevarieerde finalisten, is het nog even wachten, maar jezelf kandidaat stellen voor de MGB-castingdagen kan dus al wel via www.MrGayBelgium.be.


Deze moedige beslissing dwingt respect af. Het is alvast veel respectvoller dan een organisatie die kost wat kost zijn verkiezing laat doorgaan en zijn finalistes ook nog eens financieel laat opdraaien daarvoor in deze economisch moeilijke tijden!

Een reactie achterlaten