Het zou wel eens kunnen dat de agenda van de Missverkiezingen deze zomer zo goed als leeg zal blijven in ons land nu de nieuwste beslissingen van de overheid bekend zijn.

– Een finale in een zaal zit er niet in want tijdens de maanden juli en augustus mogen events binnen slechts 200 mensen tellen. In de feestzalen, die vanaf 1 juli opengaan, is de limiet dan weer 50 personen. – Doe je iets in groep? Dan mag die niet meer dan 10 personen tellen. Dat betekent dat een verkiezing geen workshop, fotoshoot of uitstap kan organiseren voor een groep die uit meer dan 10 personen bestaat.

Sportactiviteiten zijn eventueel wel nog een optie. Sporten in groep blijft toegelaten, met maximaal 20 personen en een coach. Dat aantal wordt vanaf 1 juli opgetrokken naar 50 deelnemers.

Diverse verkiezingen hebben de voorbije weken al aangekondigd dat ze hun editie van 2020 annuleren of verschuiven naar het najaar of zelfs naar 2021. Dat is o.a. het geval voor Miss Europe Belgium, Eikoningin, Miss Benelux Beauty, Miss Péruwelz, Miss Chièvres, Miss Tournai, TopWomen, Miss Estaimpuis en Miss Gent. Zoals we eerder al schreven lijkt ons dit een wijze en correcte beslissing. Volgens ons moet de volksgezondheid op elk moment de prioriteit zijn.

Organisators die koste wat het kost hun verkiezing willen laten doorgaan kunnen hun finalistes nooit de intensieve en gevarieerde voorbereiding bieden die in normale omstandigheden wel mogelijk is. Is het correct om deze meisjes ondanks de huidige restricties en omstandigheden aan te sporen om zwaar te investeren in hun deelname? De kans is immers ook bijzonder klein dat zelfstandigen of bedrijven in deze moeilijke economische tijden enhousiast zullen zijn om finalistes financieel te sponsoren.

Een reactie achterlaten